Obiskali smo park Arboretum in uživali v družbi dinozavrov.

Potep smo začeli z vožnjo na vlakcu (za polovičko kroga smo odšteli 1€ na osebo, otroci do 3. leta se peljejo brezplačno), naš cilj pa je bil prostrano otroško igrišče, ki nudi veliko zabave in prijetno senco v vročih poletnih dneh.

Otroka sta bila nad igriščem navdušena: tobogani, gugalnice, plezalnice, trampolin, mini vlakec za radovedneže, gusarska ladja, bralni kotiček ... lahko uganete, kje smo preživeli večino našega izleta :)  

Po napornem 'norenju' smo si privoščili sladoled in se sprehodili po parku, kjer smo naleteli tudi na dinozavre. Do 31. 8. poteka namreč razstava 'Dežela dinozavrov', tako da si lahko otroci pobliže ogledajo te velikane. Nekateri se celo premikajo in puščajo zvoke, zato sta se naša dva nadebudneža malo stiskala v najinih naročjih, vseeno pa sta dinozavre z zanimanjem opazovala.

Z veseljem smo tudi nahranili ribice v bližnjem ribniku: očitno so vajene hrane, saj so precej zavzeto odpirale usta in se borile za vsak priboljšek. 

Žal sta naša dva še premajhna za podrobnejši ogled razstav, zato smo nekatere stvari bolj preleteli: trenutno si lahko ogledate razstavo orhidej, kaktusov in tropskih metuljev. So pa številna drevesa in trajnice vedno paša za oči in balzam za marsikatero dušo!

Park je krasna destinacija za družinski izlet, je pa zanj potrebno plačati vstopnino, tako da redni obiski verjetno težko pridejo v poštev (razen s sezonskimi kartami). Vsaj enkrat letno pa zelo paše. :)

Več o Arboretumu si lahko preberete tukaj