Obiskali smo Družinski center Mala ulica v središču Ljubljane.

Pred kratkim se je naša družinica mudila v Ljubljani. Ati je imel službeni sestanek, zato smo se ostali člani podali na potep po Ljubljani. Vožnja s trolo do centra je bila že sama po sebi dogodivščina. :) In ker so se nad nebom zgrinjali temni oblaki, smo se odločili, da zavijemo v Družinski center Mala Ulica, kjer nas dež ne more pregnati.

Družinski center Mala Ulica je namenjen predvsem predšolskim otrokom in njihovim staršem ali skrbnikom. Tu se lahko otroci brezskrbno igrajo, starši pa lahko v miru popijejo kavico. In ja, včasih je to zlata vredno! Center je zasnovan kot pravo malo mesto: vanj vstopite skozi mestna vrata (tu je vhodni prostor in recepcija) in se prek mestne ulice, ki je osrednje prizorišče za igro (na voljo je veliko igrač in igral) sprehodite do kavarnice. Najmlajšim članom je namenjeno oblazinjeno počivališče ribnik, na nekoliko odmaknjenem mestnem trgu pa lahko otroci rišejo in ustvarjajo (tam se odvijajo tudi različne delavnice in predavanja). V centru najdete tudi kockarnico (sobo, kjer se otroci lahko igrajo s kockami) in knjižni kotiček. Ob lepem vremenu je na voljo tudi razgibano zunanje otroške igrišče.

Hčerki (4 leta) je bil všeč predvsem domiseln tobogan,  navdušena je bila tudi nad 'stanovanjem' za otroke, kjer lahko v kuhinji najdete veliko posodic, krožnikov in ostalih pripomočkov za male kuharje. Sin (2 leti) je največ časa preživel v igri z avtomobilčki, natačno pa je preučil tudi malo delavnico z orodjem. Ker smo bili v centru ravno takrat, ko je bila na sporedu pravljica, sta z veseljem prisluhnila zgodbi o Božičku (tematika mogoče res ni najbolj aktualna, si je pa knjigico izbrala ena od obiskovalk). 

Center je krasna destinacija za družine z mladimi otroki. Priporočam ga predvsem za deževne in zimske dni, ali pa takrat, ko morate preživeti nekaj ur v centru Ljubljane in vaš malček ni ravno navdušen nad 2-urnim potepanjem ali shoppingom po starem mestnem jedru. ;)

Center je odprt vsak dan od 10:00 do 19:00, med vikendi in prazniki od 10:00 do 18:00.

Vstopnina: enkraten vstop 2 € (otrok s spremljevalcem),  družinska vstopnica 4 € (bratci in sestrice s spremljevalcem).

 Več o centru si lahko ogledate na njihovi spletni strani http://malaulica.si/