Kako je, ko prvič pokukaš v svet ponijev in greš čisto zares jahat :)

Ker si je naša 4-letnica že nekaj časa želela jahati čisto pravega konjička, smo ji za rojstni dan izpolnili željo. V Šeščah pri Preboldu  (na štajerskem koncu) smo obiskali Hiško Konjeniško, kjer smo prvič vstopili v svet ponijev in jahanja.

Najprej smo ponija pobliže spoznali: Victoria of the Hill, ljubkovalno ji pravijo Viki, je krasna samička, ki poslušno sledi navodilom in otroke res očara. Skrbno smo jo skrtačili (njena griva je idealna za delanje frizur :)) in osedlali. Lucija, lastnica Hiške Konjeniške, nas je ves čas usmerjala in pozorno razlagala, kako se konja pripravi na jahanje. Nato se je začelo 'tapravo' jahanje. Naša gospodična je sprva nekoliko plaho sedla v sedlo, nato se je z Lucijino pomočjo sprostila in kmalu je samozavestno pomahala, kako zdaj obvlada zadevo. Skupaj smo odjahali v manežo, kjer smo nadaljevali s počasnim jahanjem, sledile so različne vaje za ravnotežje, hoja čez prepreke in tudi nekoliko hitrejše jahanje. Viki nam je celo pokazala, kako lepo se zna priklonit in kako se - po 'napornem' treningu - z užitkom uleže na pesek. Nepozabna izkušnja za našo malo radovednico!

Poleg Viki so nam na posestvu družbo delala še dva ponija in 4 odrasli konji, pa 2 razposajeni muci, zvesti čuvaj Pubi, čisto male račke, ovčke in kokoši. Res prijetno okolje, kjer živali in ljudje prebivajo v pravljični harmoniji. Urica je minila kot bi mignil in domov smo odšli polni novih spoznanj in z željo, da se kmalu spet vrnemo. 

Obisk Hiške Konjeniške priporočamo vsem tistim, ki bi radi pobliže spoznali svet konj, posebej pa je primerna za najmlajše, saj omogoča vodeno jahanje ponija že od 3. leta dalje. Res si vzamejo čas in otroka  z občutkom in strokovnostjo uvedejo v svet teh plemenitih živali. Poleg tega izvajajo tudi šolo jahanja in individualne ure jahanja, organizirajo praznovnovanje rojstnega dne  in poletne tabore.

Več informacij o Hiški Konjeniški.