Obiskali smo najbolj pikčast festival za otroke!

September je v Velenju Pikin mesec, saj navihana junakinja za teden dni prevzame oblast. Pika obišče vrtce in šole, po mestu plapolajo njene zastave in na sprehodih lahko srečamo male in velike Pike z navihanimi čopki, pegicami in pisanimi nogavicami.  

Letos se Pikin festival odvija od 20. do 26. septembra, tema festivala pa je krog letnih časov. V Pikini deželi ob Velenjskem jezeru se vsak dan zvrstijo številne ustvarjalne delavnice ter športni in glasbeni dogodki, tako da je zabava zagotovljena za vsakogar, ki vstopi vanjo. 

Tudi mi smo te dni obiskali Piko in njene prijatelje. Delavnic in prizorišč je res veliko in z dvema mulčkoma (ki rada letita vsak v svojo smer) je skoraj nemogoče pogledati v vse kotičke. Naša dva sta se najprej nekaj časa skrivala v labirintu, nato pa smo obiskali gasilce, ki so najbolj navdušili našega 2,5-letnika. Ne zgodi se ravno vsak dan, da lahko sediš v velikem gasilskem avtu ;) Za daljše ustvarjanje na delavnicah trenutno še nimata dovolj potrpljenja, je pa naša 4-letnica z veseljem malo risala v likovni četrti in skupaj z bratcem sestavljala ogromne puzle. Pokukali smo tudi v vilo Čira Čara in na Gusarskem odru ujeli Piko, ki se je učila plesnih korakov. Na kratko smo si ogledali še lutkovno predstavo, a za sedenje ni bilo časa. Raje sta še malo plezala po veliki pajkovi mreži, se podila po otroškem poligonu in preizkušala glasbila v Indijanskem taboru. Navdušena sta bila tudi nad mini živalskim vrtom, kjer sta lahko božala zajčke in kozice. Popoldan je res hitro minil in zvečer smo vsi brez težav zaspali. 

Pikin festival je vesel družinski dogodek, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Pridite in se prepričajte sami ;) 

 

Več o festivalu lahko najdete na http://www.pikinfestival.si/sl/