Se ženski in moški okus razlikuje tudi pri otroških stvareh?

Nakupovanje otroških oblačil in obutve je pri nas pretežno mamino opravilo. Spisek majčk, bodijev, hlač, trenerkic, žabic in gatk je pri dveh mulčkih precej obsežen in velikokrat se ati sprašuje, a reees potrebujemo še tri bodije s kratkimi rokavi, ko jih imamo že polno omaro? Žal pa pri tem pozabi, da se otroci pač umažejo in potrebujejo vsaj za v vrtec vsak dan čista oblačila. Predvsem pa spregleda dejstvo, da je v omari (spet!) veliko oblačil, ki so že premajhna. Če pa tako hitro rasteta... Torej ja, reees jih potrebujemo!

Včasih se pa vseeno zgodi, da tudi on zaide v otroško trgovino in kupi nekaj po svojem okusu. Če slučajno skupaj nakupujeva, si nikoli ne ogledujeva istih izdelkov. Jaz razmišljam o barvni uskladitvi z ostalimi izdelki v omari, funkcionalnosti (ima majčka gumbke za zapenjanje ob strani ali se bo glava spet zatikala?), njega pa privlačijo opazni vzorci in detajli. Njegova izbira tako ali drugače vedno izstopa iz kopice roza-vijoličnih in modro-rjavih oblačil, ki sicer kraljujejo na naših policah. Tako je zadnjič prišel domov z jakno, ki se baje odlično ujema z dežnimi škornji našega drugorojenca.

Če boste srečali dvoletnika, ki veselo skače po lužah v 'generalovi' jakni in škornjih, boste vedeli, kdo mu je izbral oblačila. :)

Čof čof!