Stavek, ki ga lahko pogosto slišite v naši družini je: \'Obuj si copate!\' Kateri trik smo uporabili, da naš najmlajši član želi obuti svoje copatke takoj, ko zjutraj vstane?

Nekateri so doma radi bosi, sama pa prisegam na copate. Če imate talno gretje in niste zmrzljive sorte, vas nekako razumem. Če pa imate doma ploščice in ste nagnjeni k prehladom, je uporaba copat praktično nujna! Priznajte, da ste vsaj enkrat v življenju slišali nasvet: 'Pazi na mrzle noge, ker si lahko prehladiš mehur!' Kot vestna mama, skušam to modrost deliti tudi s svojima otrokoma, ki pa žal nimata vedno posluha za moje želje.

Moledovanje, prigovarjanje in grožnje okrog copat niso najbolj zalegle. In kaj je delovalo? Najmlajšega člana smo prepričali, da so copatke fajn zadeva tako, da smo mu kupili frajerske usnjene copatke z motivom traktorja. Ker so lahki in udobni ter nimajo premočne elastike, jih naš malček z veseljem obuje. Definitivno pa ga najbolj privlači motiv na copatkih: traktor, ki vleče prikolico. Zelo prikladno, ker se spotoma lahko naučimo še razlikovati med levo in desno nogo :)